Taas kerran aikahyppy tee!

Posted: tammikuu 23, 2012 in Teatteri
Avainsanat:, ,

(Richard O’Brians Rocky Horror Show Seinäjoen Rytmikorjaamolla 20.1.2012)

Huh huh! Seuraa ylisanoja ja rakastunutta vuodatusta…

Rocky Horror on niitä, joihin ei vaan kyllästy koskaan. Aina löytää uusia juttuja ja aina se naurattaa ja ihastuttaa. Seinäjoella onnistuttiin täydellisesti. Ei muuta kun asianmukainen pukeutuminen päälle ja kaikki olennainen tarpeisto mukaan!

Shown juoneen on turha mennä kovin syvälle: tyttö ja poika menevät kihloihin, mutta jo samana yönä molemmat menettävät neitsyytensä Iivana Julman ja Cruella deVilin välimaastossa kulkevalle ihanalle transvestiitti- tiedemiehelle. Meno on roisia ja kaikilla on kivaa.

Näin tämän viimeksi lavalla Helsingissä puolisentoista vuotta sitten, mutta Seinäjoki pesi tuon produktion Sata nolla! Seinäjoella oli huomioitu yleisö, kun taas Helsingissä ei. Sai huutaa, riehua, tanssia Aikahyppyä, heitellä riisiä, pesusieniä, ampua vesipyssyllä, suojautua sanomalehden suojaan sopivissa kohdissa… Osa Rockyn viehätystä on juuri yleisön osallistaminen.

Rockyn kohdalla tämä toimii, mutta vaikea uskoa että samaan aikaan Seinäjoella pyörivän Tanz der Vampiren soveltuvan moiseen menoon, vampyyrit kun ovat niin sofistikoituneita 😉 Vannoutuneimmat rocky-fanit pukeutuvat musikaalin hahmoiksi. Muutama karvainen mies oli esitykseen sonnustautunutkin verkkosukkahousuihin ja pitseihin. 

Esiintyjät olivat kulttuurituotannon opiskelijoita, mutta peittosivat roolisuorituksillaan monet kotimaiset näyttelijät. Lavastus ja puvustus oli paikoitellen sen näköistä, että budjetti on ollut nolla, mutta näyttelijöiden ollessa niinkin karismaattisia, ei tuollaisia pikkuseikkoja huomaa ja varsinkin kun vaatteet esityksen myötä katoavat.

Esitys oli varsin perinteinen tulkinnassaan, Eddietä lukuunottamatta. Tässä versiossa Eddietä näyttelin noin 145c, pitkä nainen, joka oli maskeerattu näyttämään Iron Maidenin Eddie-mörköä. Hauska ratkaisu, koska nyt hahmo toi mieleen teini-ikäisen hormonihirviön, jota hahmo hyvinkin voisi olla. Kuoroa käytettiin mainiosti kaiken aikaa lavalla ja koreografioita oli mukava katsella.

On mahtavaa, että Suomessa tehdään myös Rockya ainaisten kammotusklassikoiden rinnalla. Saisi joku isompikin teatteri tarttua Rockyyn. Tiedä sitten onko ongelmana se, että miten jäykässä laitosteatterissa saadaan yleisö näin aktiivisesti mukaan kuin Seinäjoella. Jonkun kun pitää ne riisit yms siivota aina välillä.

Mutta Janetia siteeratakseni: ”Tahdon saastua! Tahdon antautua! Näytä, täytyä, mua käytä. Öinen hirviö!”. Uudelleen ja uudelleen. Mitä nopeammin sen parempi!

Kuvat (c) M. Varila

Mainokset
kommenttia
  1. M. Varila sanoo:

    Tervehdys,

    Hyvä teksti hienosta esityksestä. Toivoisin kirjoitukseen kuitenkin vielä lisättävän kuvaajan tiedot (M. Varila).

    Kiitos!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s